Andorra Telecom

Els “robots socials” arriben al NIU d’Andorra Telecom
Jun10
Thursday 10 de June de 2021

Els “robots socials” arriben al NIU d’Andorra Telecom

L’emprenedor Roberto Menéndez s’instal·la al NIU amb un projecte Plug&Play 100% i amb intel·ligència artificial.

Donar servei com a punt d’atenció i informació a botigues, restaurants, hotels o centres de salut. Aquesta és la finalitat del primer robot social que aterra a Andorra de la mà de Futura Vive i del NIU d’Andorra Telecom.

“El robot que hem dissenyat i construït té autonomia, es desplaça i pot interactuar amb persones a través de la veu i de la seva pantalla tàctil i també mitjançant el reconeixement facial”, ha ressaltat Roberto Menéndez, CEO del Futura Vive durant la compareixença telemàtica d’avui de presentació a la premsa de la nova startup que entra a formar part del NIU. Una altra de les característiques d’aquest projecte és que s’ha dissenyat per a persones sense coneixements ni experiència en programació o robòtica.

Menéndez ha explicat que d’entre els usos del robot es troben àrees diverses dins del sector de serveis com la restauració, l’hoteleria, els esdeveniments, negocis, la salut o el comerç. El robot compta amb diversos sistemes de processament central i diferents algoritmes d’intel·ligència artificial que l’ajuden a entendre als clients de qualsevol tipus de negoci. “L’automatizació de tasques repetitives són una de les grans possibilitats per a la indústria robòtica, que no arriba per treure llocs de treball, sinó per complementar i millorar l’experiència del client” ha puntualitzat Menéndez.

Miquel Gouarré, per la seva banda, ha ressaltat que es tracta “d’un projecte que combina tecnologia basada en intel·ligència artificial amb robòtica, amb una vessant social molt important. Això fa que sigui un projecte amb un gran encaix amb la filosofia del NiU”. Gouarré ha aclarit que “tot i que es tracta d’un projecte ja madur, es troba en una nova fase de desenvolupament, pel que té necessitat de finançament”. A través del NIU podrà optar a la xarxa d’inversors, Business Angels, i Venture capital del NIU així com participar en alguns esdeveniments de captació de finançament als que el NIU té accés.

 

En aquest sentit, Marta Ambor, coordinadora del NIU d’Andorra Telecom, ha confirmat que aquesta startup es presentarà de la mà del NIU al fòrum Business Market Andorra que organitza l’Andorra Business del proper dia 18.

Customer service
115

From 8am to 11pm (Monday to Sunday).
In case of loss or theft of a mobile terminal, the schedule is 24 hours every day of the week.

Central offices
875 000

Monday to Friday from 8:30 a.m. to 8 p.m.
Saturday from 8:30 a.m. to 2 p.m.
Fast procedures on Saturday from 4 to 8 p.m.

Telephone information
national and international
111

From 8:00 a.m. to 12 p.m. (from monday to sunday).

Customer service
+376 301115

From 8am to 11pm (Monday to Sunday).
In case of loss or theft of a mobile terminal, the schedule is 24 hours every day of the week.