Andorra Telecom

Balanç satisfactori de la 1a Jornada de Benestar Digital d’Andorra.
Jan25
Wednesday 25 de January de 2023

Balanç satisfactori de la 1a Jornada de Benestar Digital d’Andorra.

Aquest matí s’ha celebrat al centre de congressos d’Andorra la Vella la primera Jornada de Benestar Digital organitzada per Unicef Andorra i Andorra Telecom.

Aquesta primera jornada ha comptat amb la participació d’onze entitats que treballen en l’àmbit de la infància i la joventut al nostre país.

La jornada s’ha obert amb una intervenció del Director científic de l’estudi “Impacte de a tecnologia en l’adolescència” i professor de la Universitat de Santiago de Compostela, Antonio Rial Boubeta qui ha destacat en l’estudi d’Andorra l’alta participació, el 70% dels adolescents de totes les escoles del Principat, així com que els resultats de l’estudi realitzat a Andorra estan molt alineats als resultats del realitzat a Espanya.

Seguidament han intervingut l’Elena Rosell i el Bernat Solanellas, alumnes de segon de batxillerat del col·legi Sant Ermengol, amb qui el professor Rial ha mantingut un diàleg distès copsant l’opinió dels joves sobre l’ús de la tecnologia.

A continuació cada entitat ha pogut presentar a la resta d’assistents, les activitats que està desenvolupant en l’entorn digital. Amb aquestes intervencions ha quedat palès l’esforç que moltes institucions dediquen a promoure aquest benestar digital dels joves i de les seves les famílies. Iniciatives com xerrades, tallers, protocols, concursos, aplicacions, esdeveniments, són alguns dels exemples que s’han compartit en la Jornada d’avui i que ha permès conèixer com s’està abordant el benestar digital des d’àmbits com l’escolar, institucional, esportiu, empresarial i social. Per a bona part dels assistents ha estat interessant conèixer dues iniciatives digitals en el camp dels eSports que s’estan desenvolupant a Andorra i que des de l’inici han vetllat per una bona salut digital pels joves que en formen part.

La jornada ha conclòs amb un treball en equip per identificar quines àrees serien les prioritàries i sobre les que s’hauria de treballar més intensament, i quins objectius poden ser compartits per les diferents entitats.

Entre les conclusions del treball en equip destaquen la necessitat de treballar més intensament l’educació emocional dels infants. L’Elena Rossell, alumna de batxillerat, ha afirmat que “cal que els joves tinguin un criteri propi sobre el que està bé i el que no”. Una altra de les conclusions que s’han presentat ha estat la importància d’incentivar als joves a trobar un equilibri entre el temps dedicat a les pantalles i altres activitats d’oci, així com comptar més amb la seva participació en les iniciatives de l’ús responsable de les pantalles. Donar més suport als progenitors, capacitant-los a través de més recursos i eines per garantir a l’entorn familiar uns hàbits saludables i segurs, també ha estat una de les conclusions del treball en equip desenvolupat.

Unicef Andorra i Andorra Telecom agraeixen a les entitats participants: el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, el ministeri d’Afers Socials, Igualtat i Joventut, Andorra Recerca i Innovació, el Col·legi Oficial de Psicòlegs d’Andorra, les associacions de mares i pares d’alumnes de l’escola andorrana i de la Sagrada Família, alumnes de batxillerat de l’escola Sant Ermengol, l’Agència Nacional de Ciberseguretat, la Policia, l’àrea de justícia juvenil, el Futbol Club Andorra, l’Automòbil Club Andorra , el seu compromís per avançar en el benestar digital d’Andorra.

 

Customer service
115

From 8am to 11pm (Monday to Sunday).
In case of loss or theft of a mobile terminal, the schedule is 24 hours every day of the week.

Central offices
875 000

Monday to Friday from 8:30 a.m. to 8 p.m.
Saturday from 8:30 a.m. to 2 p.m.
Fast procedures on Saturday from 4 to 8 p.m.

Telephone information
national and international
111

From 8:00 a.m. to 12 p.m. (from monday to sunday).

Customer service
+376 301115

From 8am to 11pm (Monday to Sunday).
In case of loss or theft of a mobile terminal, the schedule is 24 hours every day of the week.