Andorra Telecom

Dos atacs de denegació de servei afecten de nou alguns usuaris d’Andorra Telecom.
Jan23
Sunday 23 de January de 2022

Dos atacs de denegació de servei afecten de nou alguns usuaris d’Andorra Telecom.

Els atacs de divendres i dissabte al vespre han estat els més virulents registrats a la xarxa andorrana.

Varis atacs de denegació de servei (DDoS) que buscaven perjudicar la programació d’alguns youtubers, van afectar divendres al vespre, entre les 21:00 i les 22:30, i dissabte entre les 19:00 i 22:00, el servei d’internet i de 4G d’alguns clients d’Andorra Telecom. Tot i així, l’afectació es va poder mitigar de manera ràpida gràcies a la capacitat de protecció que té Andorra Telecom per fer front a aquests casos, amb escuts específics per a aquests tipus d’atacs.

Però, què és un atac de denegació de servei (DDoS)? Aquesta mena d’atacs consisteixen en enviar un gran volum de trànsit brossa, des de múltiples ordinadors distribuïts en varies zones geogràfiques, a algú en concret (a una persona o a un país) per saturar-lo i impedir que aquesta persona pugui fer ús del servei d’internet mentre dura l’atac. Els darrers atacs registrats darrerament a la xarxa andorrana, anaven dirigits a persones concretes però, poc o molt, acaben afectant a altres clients que veuen que el seu servei d’internet no funciona correctament.

Segons Carles Casadevall, portaveu d’Andorra Telecom, “l’atac anava dirigit a youtubers que viuen al país i aquest cop l’atac ha estat el més virulent mai rebut a la xarxa andorrana. Segons un dels nostres proveïdors, mai havia vist un atac tan fort com aquest.”

Sortosament, les millores i les inversions que s’han fet els darrers anys per protegir el servei d’internet al país, han permès que el servei d’internet hagi seguit funcionant a una gran part de la població durant l`atac i, un cop acabat, es va recuperar totalment. Casadevall afegeix que “si això hagués passat fa uns anys, el país sencer s’hauria vist afectat i quedat sense servei d’internet. En aquest cas, l’afectació ha estat aleatòria i puntual pels nostres usuaris.”

Tot i això, Andorra Telecom seguirà invertint en la seguretat del servei d’internet per tal que aquesta mena d’atacs afectin cada vegada menys als seus usuaris, ja que són atacs que, any rere any, van augmentant arreu del món.

Customer service
115

From 8am to 11pm (Monday to Sunday).
In case of loss or theft of a mobile terminal, the schedule is 24 hours every day of the week.

Central offices
875 000

Monday to Friday from 8:30 a.m. to 8 p.m.
Saturday from 8:30 a.m. to 2 p.m.
Fast procedures on Saturday from 4 to 8 p.m.

Telephone information
national and international
111

From 8:00 a.m. to 12 p.m. (from monday to sunday).

Customer service
+376 301115

From 8am to 11pm (Monday to Sunday).
In case of loss or theft of a mobile terminal, the schedule is 24 hours every day of the week.