Camino de migas

tour titol

Tour de França

text tour

Les visites periòdiques del Tour de França esdevenen una gran cita estival que aplega turistes que tenen en el ciclisme la seva passió, aficionats del país i els corredors, integrants dels equips, organitzadors i periodistes que acompanyen la caravana de la cursa.

Andorra té el privilegi d’acollir el 2016 una nova arribada de la cursa per etapes més prestigiosa del món, un gran aparador mediàtic. I ho ha fet de nou amb el suport d’Andorra Telecom, que es bolca en aquest esdeveniment per garantir la màxima cobertura i connectivitat a tots els que hi prenen part.

 

 

L’etapa del Tour, de 184 kilòmetres, entre Viella i la Coma d’Arcalís, se celebra el dia 10 de juliol i té com a guanyador el ciclista Tim Dumoulin, de l’equip Giant-Alpecin. El dia següent és dia de descans i el dia 12 la caravana surt d’Escaldes-Engordany en direcció Revel, en una etapa de 198 km.

Les anteriors visites del Tour de França es van produir els anys 1964, 1993, 1997 i 2009 i van tenir com a guanyadors Julio Jiménez, Oliverio Rincón, Jan Ullrich i Brice Felliu respectivament.