Fil d'ariane

Títol The Cloud

The Cloud

text the cloud

Amb el nom de The Cloud, el núvol, Andorra Telecom desenvolupa un projecte emblemàtic en l’eix format per les avingudes Meritxell i Carlemany. Aquest edifici, de 15.000 metres quadrats i 12 plantes d’altura, esdevindrà un nou atractiu arquitectònic i tecnològic al cor del país.

La lleugera estructura metàl·lica de nusos i la façana de vidre ovalada permetran l’edifici aixecar-se elegantment en la part central d’una gran zona de vianants de 6.000 metres quadrats i dues places publiques.

The Cloud té com a nucli central un gran atri o pati central de quatre plantes d’altura que actua com a punt d’atracció, pulmó i distribuïdor de les diferents àrees de l’immoble. Al seu voltant es presentarà una oferta sempre lligada a la innovació i la tecnologia amb marques insígnia, parc tecnològic, àrees gastronòmiques i un espai cultural amb la voluntat d’oferir al visitant una nova experiència.

the cloud si

Usos i distribució L’edifici organitza de manera molt clara les activitats que s’hi desenvoluparan separades i distribuïdes a partir de l’atri o pati interior.
Sostenibilitat El disseny de la façana vetlla per la integració amb l’entorn i la reducció el màxim el consum energètic. La doble pell esdevé un element primari de la climatització de l’edifici permetent una millor conducció de la circulació de l’aire i un nou concepte de la ventilació.
Concurs d'idees L’arquitecte andorrà Gerard Arias va liderar el projecte guanyador del concurs d’idees convocat per Andorra Telecom el 2014 pel disseny del nou edifici singular a l’avinguda Meritxell.
integració a l'entorn L‘edifici s’integra en el teixit urbà a partir de dues consideracions. La no ocupació de la planta baixa permet delim¬itar un gran espai públic en un nivell inferior, deixant l’edifici sus¬pès en l’aire per potenciar-ne la lleugeresa.