Ruta de navegació

Corporate News Portlet

16 d’octubre 2017

En marxa el segon torneig nacional del cub de Rubik d’Andorra

Andorra Telecom i Pyrénées han presentat la segona edició d’aquesta competició que espera repetir l’èxit de participació de l’any passat

Andorra Telecom i Pyrénées, de la mà del Club de Rubik de Catalunya, han presentat  la segona edició del torneig que es disputarà el proper 25 de novembre al FNAC, després de la bona acollida  de la primera edició entre els aficionats del país.

La prova andorrana  està inclosa en el calendari internacional de la World Cube Association  (WCA). L'esdeveniment comptarà amb 10 categories diferents, que inclouen diferents tipus de trencaclosques, com ara el Pyraminx, el Clock, l'Skewb o l'Square-1; diferents nivells, com el 2x2 o el 4x4; diferents maneres de resoldre, com per exemple a una mà, en menys moviments o a cegues; i la categoria "reina": el Cub de Rubik de tota la vida.

La segona edició, que ha estat presentada  pel director de màrqueting de Pyrénées, Joaquim Serrahima, i pel director de Relacions amb el Client d’Andorra Telecom, Josep Vilana, compta amb algunes novetats com l’atorgament de dos premis, un al guanyador absolut i un al millor classificat nacional. Igualment s’ha previst un preu simbòlic d’inscripció de 2 €, per assegurar que tots els inscrits faran acte de presència el dia del torneig.

“L’any passat algunes persones interessades en participar-hi no es van poder inscriure perquè les places ja estaven exhaurides i finalment algun inscrit no va aparèixer. Aquest ha estat el motiu del preu de 2 € per inscripció”, ha explicat Joaquim Serrahima, que també ha recordat  el bon nivell mostrat pels participants andorrans en la primera edició, animant-los  a tornar a competir “per demostrar els avenços assolits”. 

Per la seva part,  Josep Vilana, ha remarcat  “l’acceptació que aquest trencaclosques té entre els joves del país, el que sembla assegurar  el nombre d’inscrits per aquesta segona edició  i esperem que el certamen vagi consolidant-se com una prova més del calendari internacional”.

Com la primera edició,  la competició serà a una única jornada, el dissabte 25 de novembre. Durant el matí tindran lloc les proves classificatòries i a la tarda les finals. Les inscripcions, que tenen el límit de 60 participants, s’han de fer al portal de la WCA.La web de Pyrénées també disposarà d'informació de l'esdeveniment.

Andorra Telecom inscriu aquesta col·laboració amb el suport a activitats formatives en ciència i la tecnologia i que ja té com a referències esdeveniments orientats als joves com la Micro First Lego League o la WRO de robòtica. Pel que fa a Pyrénées, l’organització d’aquest torneig forma part del projecte de l’ FNAC de dinamització amb activitats culturals i d’oci.

Totes dues empreses mantenen així el compromís de dedicar una apassionant jornada a la joguina més venuda de tots els temps: el Cub de Rubik.