Ruta de navegació

Camins de navegació

polítiques de qualitat titol

Polítiques de qualitat

polítiques de qualitat text

La voluntat de treballar per la qualitat en l’atenció al client i la millora contínua ha dut Andorra Telecom a implantar un sistema de gestió integrat. Aquest sistema té com a principal objectiu aconseguir la satisfacció del client buscant la màxima adequació entre les característiques dels serveis oferts i les expectatives de l’usuari. És a dir, la companyia té present el client en totes les activitats i processos.

L’aplicació del sistema de gestió integrat requereix el compromís de tots els nostres departaments, tant dels que treballen directament amb el client extern com dels que ho fan en tasques de caràcter intern.

«Som conscients de que tenim un paper decisiu en la consecució de la qualitat del servei, ja que fent bé la nostra feina i treballant amb prevenció, evitem cometre errors i dedicar temps a corregir-los», apunta el director general d’Andorra Telecom.

Les polítiques de qualitat, revisades un cop l’any, inclouen també el compromís amb la protecció del Medi Ambient, amb la prevenció de la lesió i la malaltia professional i amb la promoció de la salut.