Threads. La nova xarxa social de microblogging

En el vertiginós món de les xarxes socials, constantment sorgeixen noves plataformes per a compartir pensaments i instantànies. Una de les últimes incorporacions a aquest camp és Threads, una xarxa social de microblogging creada per Meta, l'empresa darrere de gegants com Facebook, WhatsApp i Instagram. Desenvolupada per l'equip d'Instagram, aquesta plataforma es presenta com una mescla entre X i Mastodon, oferint una experiència única en l'esfera virtual.

Què és Threads i com funciona?

Threads és una xarxa social que es basa en el concepte de microblogging, el qual significa que els seus usuaris poden publicar missatges curts, similar al que es fa a X. També permet afegir fotografies i vídeos a les publicacions, la qual cosa la fa més rica en contingut visual. Amb un límit de 500 caràcters en els missatges, s'acosta a la filosofia d'algunes instàncies de Mastodon, que promouen publicacions concises i directes.

Una aproximació única i creativa

Amb el suport de Meta i l'equip d'Instagram, Threads pretén destacar al món de les xarxes socials oferint una experiència única per als seus usuaris. La combinació de text, imatges i vídeos en publicacions breus permet als usuaris expressar-se de manera creativa i atractiva, connectant-se amb la seva audiència d'una manera més visual i emocionant.

El camí cap a Europa

Malgrat el seu potencial i el seu suport, Threads encara no ha arribat a Europa a octubre de 2023. Si bé l'aplicació ha guanyat popularitat a altres regions, la seva disponibilitat geogràfica ha estat limitada fins ara. Tanmateix, això podria canviar pròximament i permetria als usuaris europeus unir-se a l'experiència de Threads i gaudir de les seves possibilitats de microblogging aparentment a partir de 2024.

Riscos i recomanacions

Igual que amb qualsevol xarxa social, és important que els usuaris siguin conscients dels riscos associats amb l'ús de Threads i altres plataformes similars. A continuació, oferim algunes recomanacions per, quan arribi el moment, començar amb bon peu.

  • Privacitat i configuració. Assegura't de revisar i ajustar la configuració de privacitat del teu compte per a controlar qui pot veure les teves publicacions i limitar l'accés no desitjat.
  • Contingut adequat. Evita compartir contingut inapropiat o que pugui violar les normes de la comunitat. Respecta les regles i polítiques de la plataforma per a mantenir un entorn segur i respectuós.
  • Protecció de dades. Ves amb compte en compartir informació personal i sensible a les teves publicacions, ja que podria ser accessible per una audiència més àmplia del que imagines.
  • Comunicació responsable. Fomenta una conversa respectuosa i constructiva a la plataforma. Evita discussions o debats que puguin derivar en conflictes innecessaris.

Conclusió

Threads és un pas més en el món de les xarxes socials, oferint una forma única d'expressió i connexió per als seus usuaris. Amb el seu enfocament en el microblogging i la combinació de text i contingut visual, la plataforma té el potencial d'atreure a una audiència creativa i curiosa. No obstant això, com a totes les xarxes socials, és fonamental usar-la amb precaució i responsabilitat, assegurant-nos de protegir la privacitat i mantenir un ambient segur i respectuós per a tots els usuaris. Tot i que Threads encara no ha arribat a Europa, el seu creixement i evolució continuaran sent d'interès per a aquells que busquen noves maneres de compartir i connectar-se a l'era digital.

Firma: Sandra Sales

Enllaç a l’article del nostre web

Anàlisi de cinema, sèries,
internet i videojocs.

L'anàlisi de cine, sèries, Internet i videojocs
des d'una òptica informativa i pedagògica entorn
de les novetats dels continguts audiovisuals.

Més articles

Contacta amb nosaltres

Botiga
C/ Prat de la Creu nº 2
AD500 Andorra la Vella
De 9h a 19h (de dilluns a divendres)
De 9h a 14h (dissabtes)
Servei d’atenció al client
Truca’ns al 115,
o al (+376) 301 115 si ets a l’estranger.
De 8h a 23h (de dilluns a diumenge).
En cas de pèrdua o robatori d’un terminal mòbil, l’horari és de 24 hores tots els dies de la setmana.
Despatx seu social
875 000
De 8h a 18h (de dilluns a dijous).
De 8h a 15h (divendres).
Informació telefònica
nacional i internacional

111
Preu de la trucada 2 € d'establiment i 0,26 € per minut.
De 8h a 24h (de dilluns a diumenge).