Andorra Telecom

Andorra Telecom actualitza la Taula Nacional d’Atribució de Freqüències (TNAF) i l´ús que es dona a cada freqüència al país.
Apr04
Thursday 04 de April de 2024

Andorra Telecom actualitza la Taula Nacional d’Atribució de Freqüències (TNAF) i l´ús que es dona a cada freqüència al país.

Aquesta iniciativa respon a la necessitat de mantenir l’ordre de l'espectre radioelèctric a Andorra, alineant-se amb les normatives i recomanacions internacionals.

En el darrer consell de Ministres es va aprovar, a proposta d’Andorra Telecom, l’actualització de la taula nacional de freqüències, la TNAF, un instrument essencial utilitzat per assignar els diversos serveis de radiocomunicació i les diferents bandes de freqüències, des de 8,3 kHz fins a 3.000 GHz, especificant per a quin ús es farà servir cada freqüència al Principat d’Andorra. La seva actualització és important per adaptar-se als canvis tecnològics i als nous serveis emergents en el sector de les telecomunicacions, per saber, per exemple, quina freqüència s’utilitza per la telefonia mòbil, per la ràdio, per la TDT, etc. Informació que fins ara no s’especificava.

La Taula Nacional d’Atribució de Freqüències (TNAF) és una mena de "mapa" que s’utilitza per dir als diferents serveis de comunicació, com ara la telefonia mòbil, la ràdio o la televisió, en quines freqüències poden operar. Ho podem imaginar com una guia que assigna a cada servei la seva pròpia "autopista" d'ones de ràdio per viatjar sense interferències.

S’ha actualitzat la taula de freqüències per assegurar que tots els serveis de comunicació puguin funcionar de manera eficient, sense interferències i en línia amb les normes internacionals i els avenços tecnològics.

Els principals canvis inclouen l'adaptació a les atribucions del recent Reglament de Radiocomunicacions de la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT), la incorporació de nous serveis, l'eliminació d'atribucions obsoletes i l'ampliació de les bandes de freqüències.

L'espectre radioelèctric és un bé de domini públic, i la gestió d'aquesta taula recau sobre Andorra Telecom. La gestió de l'espectre radioelèctric de la TNAF segueix els tractats i acords internacionals de:

  • Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT).
  • Unió Europea (UE).
  • Conferència Europea d'Administracions de Correus i Telecomunicacions (CEPT).
  • Institut Europeu de Normes de Telecomunicació (ETSI).

 

La TNAF és un document que requereix actualitzacions constants a causa del seu contingut regulador i tècnic quant a la utilització de l'espectre radioelèctric.

Aquestes actualitzacions són necessàries per mantenir l’ordre de l'espectre a Andorra i garantir que es compleixin les normatives internacionals.

Contacta amb nosaltres

Botiga
C/ Prat de la Creu nº 2
AD500 Andorra la Vella
De 9h a 19h (de dilluns a divendres)
De 9h a 14h (dissabtes)
Servei d’atenció al client
Truca’ns al 115,
o al (+376) 301 115 si ets a l’estranger.
De 8h a 23h (de dilluns a diumenge).
En cas de pèrdua o robatori d’un terminal mòbil, l’horari és de 24 hores tots els dies de la setmana.
Despatx seu social
875 000
De 8h a 18h (de dilluns a dijous).
De 8h a 15h (divendres).
Informació telefònica
nacional i internacional

111
Preu de la trucada 2 € d'establiment i 0,26 € per minut.
De 8h a 24h (de dilluns a diumenge).