Andorra Telecom

Andorra Telecom redueix en més de 125 tones de CO2 les emissions derivades del consum d’electricitat.
May10
Wednesday 10 de May de 2023

Andorra Telecom redueix en més de 125 tones de CO2 les emissions derivades del consum d’electricitat.

L’ajustament de la climatització de tots els locals n’ha estat el principal impulsor.

Andorra Telecom va reduir l’any 2022 les emissions de CO2 en 126,21 tones respecte l’any 2021. Aquest estalvi correspon a la reducció del consum elèctric en 960.000 kwh.

Aquest estalvi ha estat possible gràcies, en gran part, a l’ajustament de la climatització tant en els centres de treball com en els locals tècnics. A més, s’han desmantellat alguns equips obsolets i s’han començat a instal·lar plaques fotovoltaiques en algunes estacions d’antenes.

Segons declaracions de Jordi Nadal, director general d’Andorra Telecom, “l’any passat ja vam començar aquest camí amb instal·ladors del país posant plaques fotovoltaiques a tres edificis tècnics d’Andorra Telecom ubicats a Ransol, Arans i la Burna. El que ha suposat una producció d’entre el 12% i el 33% de l’energia que cada edifici necessita. En aquest sentit, seguim analitzant quines altres ubicacions podem dotar amb plaques fotovoltaiques per així anar reduint el consum energètic i tenir una energia més verda. És la manera per aportar el nostre granet de sorra per ser més sostenibles.”

Aquests canvis i millores han impulsat un estalvi energètic molt important i la companyia seguirà fent passos dirigits cap a la reducció del consum energètic, tant elèctric com de combustibles fòssils.

Per a Jordi Nadal, director d’Andorra Telecom, “L’estalvi energètic i el consum responsable són dos pilars bàsics d’Andorra Telecom. Les accions que hem implantat durant el 2022 es mantindran de forma permanent, alhora que n’afegirem d’altres.”

Contacta amb nosaltres

Botiga
C/ Prat de la Creu nº 2
AD500 Andorra la Vella
De 9h a 19h (de dilluns a divendres)
De 9h a 14h (dissabtes)
Servei d’atenció al client
Truca’ns al 115,
o al (+376) 301 115 si ets a l’estranger.
De 8h a 23h (de dilluns a diumenge).
En cas de pèrdua o robatori d’un terminal mòbil, l’horari és de 24 hores tots els dies de la setmana.
Despatx seu social
875 000
De 8h a 18h (de dilluns a dijous).
De 8h a 15h (divendres).
Informació telefònica
nacional i internacional

111
Preu de la trucada 2 € d'establiment i 0,26 € per minut.
De 8h a 24h (de dilluns a diumenge).